7 Mayıs 2009 Perşembe

Ölü Adam Filmi


Tür : Western
Filmin yönetmenliğini Jim Jarmusch yapmıştır.
Filmin senaryosunu Jim Jarmusch yazmıştır.
Görüntü yönetmenliğini Robby Müller yapmıştır.
Filmin müziği Neil Young yapımıdır.
Yapım : 1995, ABD / Almanya / Japonya , 121 dk.

Filmde rol alan oyuncular

Johnny Depp (William ‘Bill’ Blake) , Crispin Glover (Makinist) , John Hurt (John Scholfield) , John North (Bay Olafsen) , Robert Mitchum (John Dickinson) , Mili Avital (Thel Russell) , Gabriel Byrne (Charlie) , Lance Henriksen (Cole Wilson) , Michael Wincott (Conway Twill) , Eugene Byrd (Johnny ‘The Kid’ Pickett) , Gary Farmer (Nobody) , Iggy Pop (Salvatore ‘Sally’ Jenko) , Billy Bob Thornton (Big George Drakoulious) , Alfred Molina (Misyoner) , Steve Buscemi (Barmen)
19. yüzyılın ikinci yarısında, kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen genç bir adam, Batı Amerika’nın uç kısımlarına, bilmediği bir yere muhasebeci olmak için gider.

Fakat o gidene kadar yerine çoktan başkası alınmıştır. O da ‘’Hiç kimse’’ isimli dışlanmış bir Amerikan yerlisinin hayatına girmesiyle gerçek bir Batılı olmayı kendine iş edinir.

Hiç kimse’yle tanışmasıyla hikaye komik ve vahşi bir hal alır. Blake’in doğasına zıt olsa da, durum Blake’i silah kullanan, kural dışı avlanan bir katile dönüştürür. Blake yavaşça kontrolünü kaybeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İzleyiciler

Blog Arşivi